De gebruikers van het platform van Qualiant hoeven nog maar één wachtwoord te onthouden. Met dit wachtwoord heb je directe toegang tot al onze applicaties voor de onderwijsadministratie. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je wachtwoord voldoet aan de regels voor een goed wachtwoord. Het bedenken van een goed wachtwoord kan best lastig zijn. Veel mensen kiezen wachtwoorden die makkelijk te raden zijn of door wachtwoorden te hergebruiken.

Waar moet je aan denken als je een nieuw wachtwoord aanmaakt?
Het begint natuurlijk bij het onthouden van je wachtwoord. Omdat er op heel veel verschillende plekken wachtwoorden nodig zijn is dit soms ingewikkeld. Een wachtwoordmanager kan je helpen met het veilig bewaren van je wachtwoorden. Dit is een digitale kluis waar je al je wachtwoorden in opslaat en die je beveiligt met één supersterk wachtwoord. De volgende regels voor een veilig wachtwoord zijn handig:

– Gebruik een wachtwoord van minimaal acht tekens,
– Stel nooit één enkel woord in als wachtwoord,
– Gebruik minimaal één woord en een cijfercombinatie die je alleen zelf kent,
– Gebruik geen geboortedata, adressen of iets anders dat makkelijk is te raden,
– Voorkom makkelijk te raden beveiligingsvragen waarop ook andere mensen het antwoord weten.

Tip: gebruik ook eens een complete zin als wachtwoord. Want de lengte van een wachtwoord bepaalt voor het grootste deel hoe moeilijk het wachtwoord te kraken is!

Nieuwe ontwikkelingen op het Qualiant platform
Op dit moment werken we aan de ontwikkeling van dubbele factor authenticatie. Dit is een nog veiligere manier van inloggen. De identiteit van jou als gebruiker wordt bij deze vorm van authenticatie vastgesteld via twee factoren. Dit betekent dat je naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord ook een extra toegangscode invoert uit een authenticator app. 

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan hier in voor de Qualiant nieuwsbrief!

Meer weten over het platform van Qualiant?