Managementinformatie voor het onderwijs

Onderwijs administratie

Administratiekantoor Qualiant verzorgt financiële administratie én salarisadministratie voor het onderwijs!

Een goede administratie is van groot belang voor iedere organisatie, dat geldt zeker ook voor het onderwijs.
Want een overzichtelijke financiële administratie geeft je precies die managementinformatie die je nodig hebt voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering. Administratiekantoor Qualiant helpt ook jouw onderwijsinstelling daar graag bij!

Financiële administratie voor onderwijsinstellingen

Een goede administratie is erg belangrijk, maar niet de belangrijkste activiteit van een onderwijsinstelling.
Daarom laten veel onderwijsinstellingen de administratie uitvoeren door een gespecialiseerd onderwijs administratiekantoor zoals Qualiant. Hieronder zie je een selectie van taken die wij voor je uit kunnen voeren:

  • Het correct en tijdig verwerken van de facturen en de bankafschriften

  • Boekhoudkundige werkzaamheden

  • Het opstellen van de jaarrekening inclusief het opstellen van het accountantsdossier

  • Begeleiding van de accountantscontrole en de verantwoording richting DUO

  • Samenstellen van maand- en kwartaalrapportages

  • Projectadministratie

  • Advies over onderwijsadministratie en een optimale bedrijfsvoering

Als gespecialiseerd onderwijs administratie kantoor zijn wij uiteraard op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, de onderwijs CAO en ontwikkelingen in het onderwijs. 

Een soepele personeels- en salarisadministratie 

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs is zeker ook van belang voor de  personeels- en salarisadministratie.

Qualiant heeft daarom gespecialiseerde HRM-adviseurs en salarisadministrateurs in dienst. Zij zijn allen ingeschreven in het register voor salarisadministrateurs (NIRPA). 

Onze salarisadministrateurs houden hun registratie actueel door het volgen van colleges over loonheffingen, arbeidsrecht, sociale zekerheid, personeels- en salarisadministratie, personeelsbeleid en HRM.

Onderwijs administratie

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen?

Over onderwijs administratie kantoor Qualiant

Topicus

Qualiant is onderdeel van Topicus, IT dienstverlener voor onder meer het onderwijs in Deventer. Topicus ondersteund onderwijsinstellingen in het primair- en voortgezet onderwijs al sinds 2003 met slimme administratieve oplossingen zoals ParnasSys, Somtoday en Parro.

ParnasSys maakt informatie van meer dan 1.000.000 basisschool leerlingen inzichtelijk voor leerkrachten, directeuren en bestuurders. Hierdoor beschikken zij over de juiste data om de organisatie te sturen en individuele leerlingen te volgen.

Hoe zou je het vinden als je ook alle informatie uit de administratie dagelijks zou kunnen volgen? En dat je voortaan beslissingen neemt op basis van de juiste informatie?

Managementinformatie begrijpelijk gepresenteerd in UltimViewPlus

UltimViewPlus - managementinformatie voor het onderwijs
Managementinformatie onderwijs

Wij vinden dat financiële informatie en informatie over personeel dagelijks beschikbaar moet zijn. Daarom hebben wij in eigen huis UltimViewPlus ontwikkeld. In UltimViewPlus zie je in 1 oogopslag precies hoe jouw school of het bestuur er op financieel en personeel gebied voor staat. 

Natuurlijk is een kloppende administratie essentieel. Maar als onderwijsbestuur wil je uit de administratie juist ook waardevolle managementinformatie kunnen halen.

Met de informatie op de dashboards krijg je gelijk antwoord op je vragen zoals:

“Hoeveel geld kan ik nog uitgeven aan leermiddelen?”,

“Welke ruimte is er nog voor investeringen binnen mijn school?”

 “Hoe zit het met verzuim”?

Wil je een live demonstratie van UltimViewPlus?

Advies en detachering

Bij Qualiant geloven we in vernieuwing en digitalisering. Dit maken we waar door gebruik te maken van de meest innovatieve software in de markt en door de ontwikkeling van onze eigen managementinformatie tool UltimViewPlus. Maar digitalisering betekend niet dat we het menselijk contact vergeten!

Ons deskundige team denkt  graag met je mee en adviseert vanuit haar onderwijs expertise. Bijvoorbeeld over de inrichting van de administratie, het verbeteren van processen en over HRM issues. Ook detachering van tijdelijke medewerkers is mogelijk.

“Het grote voordeel van UltimViewPlus is dat onze directeuren zelf de informatie ophalen die zij nodig hebben om te kunnen rapporteren”

Herman Wiegeraad

Bestuurder, Spectrum-SPCO (Bergschenhoek)

“Fijn dat je door Qualiant gehoord wordt als klant. Zo zou het altijd moeten zijn, maar de praktijk is toch vaak anders!”

Annelies Smits

Bestuurder, Openbaar Onderwijs Houten

Wil je de administratie van jouw onderwijsbestuur laten verzorgen door Qualiant maar zie je op tegen de overstap? Twijfel je of jouw bestaande systemen informatie uit kunnen wisselen met UltimViewPlus?